Kompetenčni center za prilagojeno računanje z nizko porabo energije

Tetramax Logo

Novice

22. november 2021


Z novembrom zaključujemo serijo izobraževalnih delavnic TETRAMAX

Dne 17. 11. 2021 smo izvedli še zadnjo spletno delavnico z naslovom "Linking food, nutrition and biomedical data for trustworthy AI in predictive healthcare". Predstavitev področja in rezultate svojega uspešnega raziskovalnega dela je pradstavila skupina raiskovalcev iz Odseka za računalnišeke sisteme, na IJS: Gjorgjina Cenikj, Gordana Ispirova, Eva Valenčič, Matevž Ogrinc, Tome Eftimov in Barbara Koroušić Seljak.
Več o delavnici, posnetek in predstavljene vsebine.

21. november 2021


Projekt TETRAMAX se izteka. Kaj bo zapustil?

Po štirih letih skupnih prizadevanj vseh 22 partnerjev, se bo TETRAMAX končal decembra 2021. Kaj sta o rezultatih TETRAMAXa in podobnih inovacijskih akcijskih projektih, ki jih je financirala Evropska komisija, povedala projektna uradnica pri European Health and Digital Executive Agency (HaDEA), Anna Puig-Centelles in Sandrom D'Elio, programski uradnik v CNECT pri Evropski komisiji izveste tukaj.


9. november 2021


Izobraževanje TETRAMAX

Dne 20. 10. 2021 smo izvedli spletno izobraževalno delavnico s področja snovanja strojne opreme in uporabe vezij FPGA. Naslov delavnice: "Načrtovanje strojne opreme in vgradnih sistemov z vezji FPGA". Več o delavnici, posnetek in predstavljene vsebine.


Za nami je tudi uspešna izvedba delavnice "Umetne nevronske mreže v praksi", dne 3. 11. 2021.
Več o delavnici, predstavljeno gradivo in posnetek strokovnega dela.

1. oktober 2021


Izvedba predstavitvene delavnice

Dne 28. 9. 2021 smo izvedli spletno delavnico z naslovom "Rešitve IKT za zdravo in aktivno staranje" Več o delavnici, predstavljeno gradivo in posnetek.

20. oktobra pripravljamo izobraževalno delavnico "Načrtovanje strojne opreme in vgradnih sistemov z vezji FPGA". Več.

Vljudno vabljeni!


3. avgust 2021


Izobraževanje TETRAMAX

Dne 25. 5. 2021 smo izvedli spletno izobraževalno delavnico z naslovom "Prepoznavanje izboljšav kakovosti pri optimizaciji v industriji", na kateri sta predavatelja govorila o učinkovitosti stohastičnih optimizacijskih algoritmov in podala pregled trenutnih pristopov k analizi delovanja optimizacijskih algoritmov s posebnim poudarkom na pasteh, ki so pogosto spregledane.

Predstavljeno strokovno gradivo in posnetke z delavnice najdete

tukaj.

Jeseni nadaljujemo z izobraževalnimi delavnicami na novih vsebinah. Vljudno vabljeni. Več kmalu.

28. maj 2021


Izobraževalni delavnici - Programiranje v Androidu s Kotlinom

V okviru prve od dveh spletrnih delavnic, ki sta bili posvečeni programiranju v operacijskem sistemu Android s programskim jezikom Kotlin, z naslovom "Uvod v programiranje v Androidu s Kotlinom" so se udeleženci seznanili z osnovami in izdelali svojo prvo mobilno aplikacijo za pametni telefon. Na drugi delavnici, z naslovom "Izdelava lokacijskih storitev v Androidu", so lahko svoje izkušnje pri programiranju s Kotlinom še nadgradili z izdelavo mobilne aplikacije za lokacijske storitve.

Več o vsebini in posnetki:
Uvod v programiranje v Androidu s Kotlinom.
Izdelava lokacijskih storitev.

24. marec 2021

Glasilo TETRAMAX, marec 2021

Pregled aktivnosti in dogodkov TETRAMAX v zadnjem četertletju: TETRAMAX Newsletter, March 2021.

29. januar 2021


Za nami je druga letošnja izobraževalna delavnica

Z izvedbo izobraževalne delavnice z naslovom "TensorFlow: uporaba onkraj globokega učenja", iz sklopa krajših spletnih delavnic, smo želeli pokazati vsestransko uporabnost priljubljene knjižnice, ki se v praksi najpogosteje uporabljajo na področju globokega učenja. Predavatelj, Rok Hribar, mladi raziskovalec iz Odseka za računalniške sisteme na Institutu "Jožef Stefan" nam je na dveh delavnicah prikazal osnove in zanimive primere, ter navdušil številne udeležence.
Več o vsebini.

19. januar 2021


Uspešen začetek spletnega izobraževanja v 2021

Za nami je uspešna izvedba delavnice z naslovom "Keras in globoko učenje skozi zglede", prve iz sklopa krajših spletnih delavnic, ki smo jih posvetili vzhajajočemu in v praksi vse bolj uporabljanemu področju globokega učenja.
Več o vsebini.

21. december 2020

Decembrske Novice TETRAMAX

podajajo pregled aktivnosti in dogodkov TETRAMAX v zadnjem četertletju ter predstavitev uspešnih zgodb izbranih projektov TTX:

TETRAMAX Newsletter, December 2020.

1. november 2020


Izvedba dveh spletnih izobraževalnih delavnic

Skladno s trenutno veljavnimi ukrepi za zajezitev širjenja okužb s koronavirusom COVID-19, smo tudi napovedane izobraževalne delavnice preselili na splet. Tako smo v oktobru in novembru uspešno izvedli dve spletni delavnici, na katerih so udeleženci lahko spoznali izbrane vsebine na dveh specifičnih kompetenčnih področjih TETRAMAX.
Gre za delavnici:
»Oblikovanje uporabniškega vmesnika - praktične smernice«, na kateri sta predavatelja a primerih iz prakse podala napotke in smernice pri načrtovanju uporabniških vmesnikov za različne računalniške aplikacije. Več .
in
"Vgradni sistemi z vetji FPGA", na kateri je doc. dr. Anton Biasizzo predstavil z Xilinx-ovo družino Zynq vezij FPGA. Več .

18. september 2020


Delavnice TETRAMAX

Vse najavljene dogodke bomo izvedli v skladu z navodili in priporočili NIJZ za preprečitev širjenja okužbe z virusom covid-19. Če izvedba v živo ne bo možna, jih bomo izvedli preko spleta.

9. junij 2020

Spletna delavnica: Priprava uspešnega poslovnega modela z vidika odprtega razpisa za podjetniške projekte v okviru TETRAMAX.

Izvedli smo delavnico namenjeno predstavitvi odprtega klica TETRAMAX za podjetniške projekte (TTX), na kateri je strokovnjak s področja priprave poslovnih modelov, Andro Goblon, govoril o poslovnem modelu Kanvas in z vidika odprtega razpisa pojasnil, kako ga uporabiti pri izdelavi uspešnega poslovnega modela.

Več

4. maj 2020

Odprt je zadnji klic v okviru TETRAMAX

Odprt je zadnji klic za podjetniške projekte "Entrepreneurial Technology Transfer Experiments (TTX)"

Višina finaciranja do 30.000 EUR, trajanje projekta 3-6 mesecev.

Več o razpisu lahko izveste na spletni delavnici: Priprava uspešnega poslovnega modela z vidika odprtega razpisa za podjetniške projekte v okviru TETRAMAX, dne 9. 6. 2020, ob 13:00 h. Udeležba je brezplačna. Vljudno vabljeni!

Program

Prijava na delavnico

Za dodatne informacije nam pišite na clec@ijs.si.

28. februar 2020

Glasilo TETRAMAX

Pregled aktivnosti in dogodkov TETRAMAX ter rezultati odprtih klicev v zadnjem četertletju - TETRAMAX Newsletter, February 2020 .

1. februar 2020

Ne zamudite priložnosti za koriščenje spodbud TETRAMAX!

Odprta sta zadnja klica za aplikativne projekte (Technology Transfer eXperiments, TTX) nemenje posodobitvam izdelkov/procesov z uvajanjem inovativnih tehnologij IKT:

 • Klic za bilateralne TTX do 50.000 EUR (trajanje 6-9 mesecev) je odprt do 30. 04. 2020.
 • Klic za verige vrednosti in interdisciplinarne TTX do 100.000 EUR (trajanje 10-12 mesecev) je odprt do 29. 2. 2020.
 • Želimo vas spodbuditi k uporabi brezplačnega posredniškega portala, na katerem lahko pregledate obstoječe in dodate svoje ponudbe in povpraševanja ter ob pomoči posrednika poiščete partnerje znotraj vseevropske mreže z več kot 400 vozlišč. Podjetja in institucije z referencami na področjih CLEC lahko portal izkoristijo za promocijo lastnih kompetenc.

  Januar 2020

  TETRAMAX na HiPEAC 2020

  20. 1. 2020: TISU - 8th Workshop on Transfer to Industry and Start-Ups . Utrinki

  21. 1. 2020: TETRAMAX poster session

  Ob tej priložnosti so podelili nagrado za najbolje ocenjen projekt iz prve serije odprtih klicev, TTX Carrots, slovenskega prijavitelja Proventus d.o.o.

  Predstavljeni posterji in utrinki s konference.

  November 2019

  Delavnica "Uvod v programiranje v Androidu"

  V sodelovanju s SRIP ToP in SRIP PMiS smo uspešno izvedli zadnjo delavnico iz programa izobraževalnih dogodkov TETRAMAX v 2019, na kateri so udeleženci izdelali svojo prvo mobilno aplikacijo za pametni telefon. Več...

  16. oktober 2019

  Izvedli smo izobraževalni tečaj "Osnove programirljivih vezij FPGA"

  Center CLEC je v sodelovanju s SRIP ToP uspešno izvedel še enega od izobraževalnih tečajev iz serije dogodkov v sklopu projekta TETRAMAX. Več...

  1. september 2019

  Odprti so novi klici za projekte (Technology Transfer eXperiments, TTX) v okviru TETRAMAX.

 • Klic za »Verige vrednosti« in interdisciplinarne TTX (rok za prijavo je 30. november 2019)
 • Klic za »Podjetniške« TTX (rok za prijavo je 30. november 2019)
 • Klic za bilateralne TTX bo odprt 30. septembra 2019 (rok za prijavo je 31. december 2019).

 • Sredstva so namenjena podjetjem, ki iščejo možnosti za hiter in manj tvegan dostop do sodobnih IKT tehnologij s katerimi želijo inovirali in izboljšali izdelke in/ali storitve ter njihovim raziskovalnim partnerjem. Več

  Vabimo vas na delavnico na kateri bomo predstavili spodbude TETRAMAX in se boste lahko posvetovali s predstavniki slovenskih podjetij, ki so na prejšnjih klicih uspeli dobiti sredstva za izvedbo svojih pilotnih projektov.

  Program delavnice

  Prijava

  15. maj 2019

  Izšle so majske Novice TETRAMAX

  Majske novice povzemajo pomembnejše aktivnosti v preteklem četrtletju in napoved prihajajočih dogodkov. V kolikor razmišljate o prijavi projekta, bodite pozorni na spremembe planiranih terminov odprtih klicev.

  23. januar 2019

  Izvedli smo tečaj uporabniškega testiranja

  Center CLEC je v sodelovanju s SRIP ToP uspešno izvedel prvi izobraževalni tečaj v sklopu projekta TETRAMAX. Več...

  12. december 2018

  Odprt je drugi klic za "value chain" in interdisciplinarne projekte

  Povezava na spletno stran TETRAMAX.

  12. december 2018

  Delavnica TETRAMAX

  V sodelovanju s Centrom - Tovarne prihodnosti, na Institutu »Jožef Stefan«, smo uspešno izvedli delavnico “Kako do nepovratnih sredstev za vaš projekt na odprtih razpisih TETRAMAX”. Več...

  2. december 2018

  Prvi promocijski video posnetek

  Objavljen je promo video posnetek za projekt Carrots, ki je izbran za sofinanciranje na odprtem razpisu TETRAMAX.

  Ogled tukaj

  12. december 2018

  Delavnica TETRAMAX

  Kako do nepovratnih sredstev za vaš projekt na odprtih razpisih TETRAMAX. Več

  Program in prijava

  18. oktober 2018

  Izobraževalni tečaj v oktobru prestavljen

  Tečaj testiranja uporabnosti in uporabniško usmerjenega snovanja izdelka/aplikacije je iz tehničnih razlogov prestavljen v 2019. Vaša vprašanja in/ali zanimanje za dogodek pošljite na clec@ijs.si.

  Več
  The TETRAMAX project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement number 761349.