Kompetenčni center za prilagojeno računanje z nizko porabo energije

Tetramax Logo

TensorFlow: uporaba onkraj globokega učenja

Spletna delavnica, 27. 1. 2021, 12:30 - 15:00 (CEST)


Udeleženci spletne delavnice so se seznanili s knjižnico TensorFlow in možnostmi njene uporabe v širšem smislu, tudi izven globokega učenja.
V zadnjih letih je vzniknilo več visoko zmogljivih knjižnic za avtomatsko odvajanje programov, kar je osnova za globoko učenje. Med najpopularnejšimi je TensorFlow, ki omogoča računanje gradientov ter izjemno učinkovito numerično izvajanje učenja.
Na delavnici "TensorFlow: uporaba onkraj globokega učenja", je bilo predstavljeno kaj se med učenjem nevronskih mrež s knjižnico Keras dogaja v ozadju in kako je to implementirano. Prikazano je bilo, kako lahko TensorFlow uporabljamo za računanje gradientov pri povsem splošnih modelih in celo za odvajanje programov, kar omogoča kreiranje specializiranih modelov za stojno učenje, posebej prilagojenih danemu problemu ob uporabi učnih metod iz globokega učenja. Predavatelj je tekom delavnice predstavil več zgledov iz vseh treh tipov strojnega učenja in »on line« interaktivno procesiral primere uporabe te metodologije v reševanju inženirskih optimizacijskih problemov. Za sledenje vsebini, je bilo priporočljivo osnovno poznavanje knjižnice Keras in jezika Python.

Predavatelj: Rok Hrbar, Odsek za računalniške sisteme na Institutu »Jožef Stefan«, Ljubljana, Slovenija.


Program delavnice.

Gradivo predstavljeno na delavnici:

TensorFlow - uporaba onkraj globokega učenja.
Posnetek strokovnega dela delavnice.

The TETRAMAX project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement number 761349.